Порушуються права ЗВО, які належать до системи МВС, — Ківа на з’їзді вчених щодо обрання членів ВРП

10:58, 14 марта 2019
З’їзд представників юридичних закладів вищої освіти та наукових установ триває.
Порушуються права ЗВО, які належать до системи МВС, — Ківа на з’їзді вчених щодо обрання членів ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Триває з’їзд представників юридичних закладів вищої освіти та наукових установ з обрання двох нових членів Вищої ради правосуддя.

Прикметно, що на з’їзді присутній Ілля Ківа. Він зазначив наступне: «Я тут, бо я є керівником профспілки Міністерства внутрішніх справ. Я тут підготував лист, бо бачу спробу провести вибори членів ВРП кулуарно. Порушуються права вузів, які належать до системи МВС. Вища рада правосуддя намагається по-своєму тлумачити норму законодавства, розширюючи її зміст. Це неприпустимо. Може, це спроба отримати завчасно спланований результат? Зараз ситуація стоїть на межі порушення закону».

З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ з обрання двох нових членів Вищої ради правосуддя продовжив свою роботу після перерви.

«У 1991 Сергій Пушкар, який від ВРП підписав лист, закінчив військово-юридичний факультет Військового Червонопрапорного інституту у Москві, і він є кадровим російським військовим! — підкреслив І. Ківа і додав: — Я вас закликаю не стати маріонетками в руках Москви!»

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що триває з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ з обрання двох нових членів Вищої ради правосуддя.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді