До ОАСК надійшов черговий позов щодо призначення члена ВККСУ

17:28, 10 апреля 2019
Судом вирішується питання щодо наявності правових підстав.
До ОАСК надійшов черговий позов щодо призначення члена ВККСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду Києва надійшла заява про забезпечення позову, в якій Тетяна Весельська просить суд зупинити дію наказу уповноваженого Верховної Ради України з прав людини від 4 квітня 2019 року №191-к. Вказаним наказом новим членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України замість Тетяни Весельської було призначено Миколу Сіроша. Про це повідомляє офіційний сайт ОАСК. 

«Наразі судом вирішується питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову до подання відповідного позову до суду. Нагадаємо, що відповідно до ч. 2 ст. 150 Кодексу адміністративного судочинства України, заява про забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і після нього», — повідомили у суді.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 18 березня Окружний адміністративний суд Києва завершив підготовче провадження у справі щодо визнання відсутності у Сергія Козьякова повноважень члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Також нам стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва, аби надати сторонам час для ознайомлення з матеріалами справи, відклав на 25 березня розгляд справи по суті щодо визнання відсутності у Станіслава Щотки повноважень члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Крім того, ми писали, що до Окружного адміністративного суду Києва надійшли позови, де позивач просить суд зобов’язати голову Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка та уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову призначити за своєю квотою на вакантні посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а Раду адвокатів України — оголосити проведення з’їзду для здійснення відповідного призначення до ВККСУ.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва