Коли звільнення з державної служби вважається незаконним: висновок Восьмого ААС

19:06, 18 апреля 2019
Суд визнав незаконним звільнення позивача з посади начальника обласного управління Держрибагентства.
Коли звільнення з державної служби вважається незаконним: висновок Восьмого ААС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

10 квітня 2019 року колегія суддів Восьмого ААС залишила без змін рішення Львівського окружного адміністративного суду у справі №813/2640/18 про поновлення позивача на посаді начальника управління Держрибагентства у Львівській області. Приймаючи постанову, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що відповідачем було порушено процедуру погодження звільнення з посади керівника територіального органу Держрибагентства. Відповідно до вимог чинного законодавства України (зокрема, пп. 10 п. 12 Положення про Державне агентство рибного господарства України, затвердженого постановою Кабінету міністрів України №895 від 30 вересня 2015 року, та п. 14 Положення про управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області, затвердженого наказом Державного агентства рибного господарства України №229 від 15 липня 2016 року), начальник територіального органу Держрибагентства призначається на посаду та звільняється з посади головою Держрибагентства за погодженням з міністром аграрної політики та продовольства України і головою місцевої державної адміністрації.

Під час судового розгляду було встановлено, що лист-погодження та картка погодження підписані не головою обласної державної адміністрації, а його першим заступником за відсутності у матеріалах справи доказів того, що підписант у вказаний час виконував обов’язки голови обласної державної адміністрації. У зв’язку з цим таке погодження не можна вважати належним. Також апеляційним судом було встановлено, що всупереч вимогам чинного законодавства, на час видання оскаржуваного наказу про звільнення позивача з посади було відсутнє погодження міністра аграрної політики та продовольства України.

Таким чином, звільнення позивача відбулося з порушенням встановленої законодавством процедури звільнення його з посади начальника територіального управління Держрибагентства.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, чого не можуть робити державні службовці.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду