Інавгурація новообраного Президента України: в КСУ зробили заяву

14:31, 25 апреля 2019
У соцмережах та ЗМІ поширюється інформація про можливий зрив інавгурації новообраного Президента.
Інавгурація новообраного Президента України: в КСУ зробили заяву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У соціальних мережах та ЗМІ масово поширюється інформація про можливий зрив інавгурації новообраного Президента України через дострокове звільнення Станіслава Шевчука з посади голови Конституційного Суду України.

«Ця інформація повністю не відповідає дійсності і є цілеспрямованою інсинуацією, яка має на меті дискредитувати Конституційний Суд України та дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні», — інформує відділ комунікацій КСУ.

Конституція не вказує конкретної особи, яка має виконати процедуру приведення Президента України до присяги, а лише визначає посадову особу, що здійснює приведення новообраного голову держави до присяги, — голову КСУ.

«Приведення новообраного Президента України до присяги є конституційним обов’язком голови Конституційного Суду України, який, безумовно, буде виконаний», — запевнили в КСУ.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Центральна виборча комісія 23 квітня закінчила обробку бюлетенів та оприлюднила остаточні дані другого туру виборів. Кандидат в президенти Володимир Зеленський набрав 73,22%, а Петро Порошенко набрав 24,45%.

Також ми повідомляли, що троє суддів Конституційного Суду України виступили за відставку Станіслава Шевчука з посади голови КСУ. Вони розіслали колегам — решті суддів Конституційного Суду — лист з аргументацією такого рішення.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді