Вдосконалено процедуру проведення конкурсу до Служби судової охорони

18:00, 6 июня 2019
ВРП розглянула питання про внесення змін до порядку проведення конкурсу.
Вдосконалено процедуру проведення конкурсу до Служби судової охорони
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 4 червня 2019 року розглянула питання про внесення змін до порядку проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони.

Доповідач  член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко поінформував, що до Вищої ради правосуддя надійшло звернення голови Служби судової охорони від 14 травня 2019 року з пропозиціями щодо внесення змін до порядку проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 30 жовтня 2018 року №3308/0/15-18.

«Пропозиція мотивована тим, що запропоновані зміни допоможуть оперативно й ефективно проводити конкурси на заміщення вакантних посад співробітників Служби судової охорони у територіальних підрозділах», — зазначив А. Овсієнко. 

Зокрема, внесеними змінами встановлено, що для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад співробітників територіальних підрозділів ССО Державною судовою адміністрацією України утворюються конкурсні комісії у відповідних територіальних управліннях Державної судової адміністрації України.

Голова Державної судової адміністрації України, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України за поданням голови ССО або начальника територіального управління ССО відповідно визначає з числа працівників підрозділів роботи з персоналом ССО, територіального управління ССО особу, яка буде виконувати функції адміністратора відповідної комісії, конкурсної комісії під час проведення конкурсного відбору співробітників ССО. Служба управління персоналом Державної судової адміністрації України веде облік та реєструє документи для участі у конкурсі, подані кандидатами на посади голови ССО, його заступників. Підрозділи роботи з персоналом центрального органу управління ССО, територіальних управлінь ССО відповідно ведуть облік та реєструють документи для участі у конкурсі, подані кандидатами на інші посади співробітників ССО.

Також визначено, що рівень фізичної підготовки, зазначений в оголошенні про проведення конкурсу, перевіряється представниками центрального органу управління ССО або територіальних управлінь ССО відповідно на об’єктах спортивної інфраструктури із забезпеченням належних санітарно-гігієнічних умов, в присутності медичних працівників. Результати перевірки передаються конкурсній комісії. Вимоги щодо рівня фізичної підготовки для кандидатів на посади співробітників ССО встановлюються головою ССО.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП ухвалила рішення про включення до складу комісії для проведення конкурсу до Служби судової охорони та до складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад співробітників центрального органу управління Служби судової охорони, керівників і заступників керівників територіальних підрозділів Служби судової охорони.

Також рішенням Вищої ради правосуддя від 11.04.2019 №1134/0/15-19 оголошено конкурс на зайняття вакантних посад першого заступника голови Служби судової охорони та заступників голови Служби судової охорони та затверджено умови проведення конкурсу на зазначені посади.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді