Добір співробітників Служби судової охорони: змінено склад деяких комісій

18:58, 16 мая 2019
ВРП включила Світлану Шелест до складу комісій.
Добір співробітників Служби судової охорони: змінено склад деяких комісій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

16 травня Вища рада правосуддя ухвалила рішення про включення до складу комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад голови Служби судової охорони, його заступників та до складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад співробітників центрального органу управління Служби судової охорони, керівників і заступників керівників територіальних підрозділів Служби судової охорони. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

У ВРП нагадали, що відповідно до ч. 3 ст. 161 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», голова Служби судової охорони призначається на посаду за результатами відкритого конкурсу і звільняється з посади Вищою радою правосуддя. Голова Служби судової охорони має заступників, які за його поданням призначаються на посади за результатами відкритого конкурсу і звільняються з посад Вищою радою правосуддя.

Ч. 2 ст. 163 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що призначення на посади співробітників Служби судової охорони (крім призначення на рівнозначні або нижчі посади) здійснюється виключно за результатами конкурсу, що проводиться Державною судовою адміністрацією України в порядку, визначеному Вищою радою правосуддя.

Рішенням Вищої ради правосуддя №3308/0/15-18 від 30 жовтня 2018 року затверджено «Порядок проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони». Згідно з п. 13 цього Порядку, суб’єктами формування Комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад голови Служби судової охорони, його заступників є Вища рада правосуддя, Рада суддів України, Державна судова адміністрація України. Зокрема, Вища рада правосуддя пропонує до складу комісії трьох членів Вищої ради правосуддя. Відповідно до п. 14 Порядку, до складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад співробітників центрального органу управління Служби судової охорони, керівників і заступників керівників територіальних підрозділів Служби судової охорони входить член Вищої ради правосуддя. Персональні склади комісій затверджуються наказами голови Державної судової адміністрації України на підставі та в межах наданих пропозицій.

Світлана Шелест (на фото) замінила у складі обох комісій члена Вищої ради правосуддя Тетяну Малашенкову, повноваження якої припинено.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя 16 травня розглянула питання про внесення змін до складу дисциплінарних палат Вищої ради правосуддя.

Додамо, Вища рада правосуддя розглянула питання щодо внесення змін до складу постійної комісії з підготовки щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності суддів в Україні.

Разом з тим, Вища рада правосуддя розглянула питання про затвердження змін до персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя. 

Також нам стало відомо, що рішенням Вищої ради правосуддя від 16 травня утворено робочу групу для опрацювання питань щодо кількості суддів у судах.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде