КСУ розглядатиме справу, яку хотів заблокувати Шевчук

17:50, 19 июня 2019
Справа за конституційним поданням 49 народних депутатів щодо конституційності постанови Верховної Ради.
КСУ розглядатиме справу, яку хотів заблокувати Шевчук
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

20 червня Конституційний Суд розпочне розгляд справи, яку намагався заблокувати колишній глава КСУ Станіслав Шевчук. Про це свідчить проект порядку денного КСУ, розміщений на офіційному сайті.

Йдеться про справу за конституційним поданням 49 народних депутатів щодо конституційності постанови Верховної Ради про звернення до РНБО щодо санкцій проти телеканалів NewsOne і 112 Україна.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на власне джерело в КСУ, розглядатиметься саме та справа, яку на початку року намагався заблокувати колишній очільник суду Шевчук.

Джерело зазначило, що маніпуляції з розглядом цієї справи Шевчуком були предметом дослідження постійної комісії з питань регламенту та етики КСУ, яка 17 квітня дійшла висновку про «наявність підстав для його звільнення з посади судді КСУ у зв’язку з вчиненням ним істотного дисциплінарного проступку, грубим та систематичним нехтуванням своїми обов’язками, що є несумісним зі статусом судді КС та виявило його невідповідність займаній посаді».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Станіслав Шевчук просить суд поновити його на посаді судді та на посаді голови КСУ.

Крім цього, визначено суддю, який розгляне позов Шевчука.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки