У суді оскаржують призначення члена ВККС

10:54, 8 июля 2019
Надійшов позов до Окружного адмінсуду від Тетяни Весельської.
У суді оскаржують призначення члена ВККС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов ще один позов Тетяни Весельської до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо скасування наказу, згідно з яким новим членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України замість Тетяни Весельської було призначено Миколу Сіроша.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ  омбудсмена «Про внесення змін до наказу №191/к від 04.04.2019 «Про призначення члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України», а також витребувати у відповідача належним чином завірену копію даного наказу.

Водночас, до позовної заяви додано заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії оскаржуваного наказу. Суд, розглянувши  дану заяву, відмовив у її задоволенні, оскільки позивачем не надано суду належних та достатніх доказів на підтвердження існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам та інтересам позивача до прийняття рішення у справі, або неможливості захисту таких прав та інтересів без вжиття заходів забезпечення позову.

Наразі ж суд вирішує питання про відкриття провадження за цим адміністративним позовом.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до Окружного адмінсуду надійшов новий позов щодо повноважень членів ВККС.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва