Суддя з Луганщини повідомила про сліди перебування невідомих в її робочому кабінеті

12:33, 8 июля 2019
Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Лисичанського міського суду Луганської області.
Суддя з Луганщини повідомила про сліди перебування невідомих в її робочому кабінеті
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 2 липня 2019 року розглянула повідомлення судді Лисичанського міського суду Луганської області Старікової Марини Михайлівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Віктор Грищук поінформував, що у повідомленні судді Лисичанського міського суду Луганської області Старікової М.М. зазначено, що 4 березня 2019 року близько 8 години у робочому кабінеті суддя виявила сліди перебування невідомої особи.

У зв’язку із цим суддя Старікова М.М. на підставі частини четвертої статті 48 та пункту 9 частини сьомої статті 56 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» повідомила Вищу раду правосуддя та Генеральну прокуратуру України про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

На запит члена Вищої ради правосуддя Генеральна прокуратура України поінформувала, що повідомлення судді Старікової М.М. скеровано до прокуратури Луганської області для організації його розгляду. У свою чергу прокуратура Луганської області повідомила, що слідчий відділ Лисичанського ВП ГУ НП в Луганській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні від 4 березня 2019 року, розпочатому за фактом можливого втручання невстановленої особи у діяльність судді Лисичанського міського суду Луганської області Старікової М.М., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (Втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

Нагляд у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням здійснюється групою прокурорів Лисичанської місцевої прокуратури.

Вивченням матеріалів кримінального провадження встановлено, що під час здійснення досудового розслідування суддю Старікову М.М. визнано та допитано як потерпілу, проведено огляд місця події, допитано 9 свідків про обставини вчинення кримінального правопорушення, отримано тимчасовий доступ до відеозаписів з камер спостереження, проведено трасологічну та судову дактилоскопічну експертизи.

На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва Прокуратури Луганської області.

Розглянувши повідомлення судді Лисичанського міського суду Луганської області Старікової Марини Михайлівни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні від 4 березня 2019 року за фактом можливого втручання невстановленої особи у діяльність вказаної судді за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП звільнила у відставку суддю Заводського райсуду Запоріжжя.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва