Презентували відновлену будівлю Сьомого апеляційного адміністративного суду

11:10, 11 июля 2019
Під час презентації виступили фахові історики.
Презентували відновлену будівлю Сьомого апеляційного адміністративного суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 10 липня, відбулася урочиста офіційна презентація оновленої пам’ятки архітектури місцевого значення готелю «Савой», а нині — будівлі Сьомого апеляційного адміністративного суду. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

До урочистостей долучився член Вищої ради правосуддя Олег Прудивус.

Відкрив захід очільник Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, який зазначив: «Масштаби проведеної роботи, звичайно, вражають, але нам вдалось не лише повернути архітектурну окрасу нашого міста, а й побудувати правовладну установу європейського зразка.

Презентація будівлі відбувається днів адміністративної юстиції, і цей час обрано не випадково, адже саме у цих стінах сторіччя тому тогочасним міністром юстиції Дмитром Марковичем було започатковано адміністративну юстицію».

З вітальним словом до присутніх звернулася голова Верховного Суду Валентина Данішевська, яка звернула увагу на високий рівень державної установи та наголосила, що Сьомий апеляційний адміністративний суд здійснює потужну роботу із запровадження інновацій, які у майбутньому оптимізують роботу усіх судів України.

Привітав усіх із цією визначною подією й очільник Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, який згадав історію утвердження адмінюстиції на Вінниччині та відзначив позитивні здобутки.

Також з вітальними словами звернулися голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, колишній очільник Вищого адміністративного суду України, та суддя Конституційного Суду України у відставці Олександр Пасенюк та представники місцевої влади.

Під час презентації виступили фахові історики: директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришен та ієрей Вінницької єпархії Української православної церкви Назарій Давидовський, які відіграли особливу роль у процесі відбудови будівлі, допомагаючи повернути автентичність споруді.

Представники колективу Сьомого апеляційного адміністративного суду зазначили, що довгий шлях відбудови та реставрації увінчано успіхом: велична споруда із визначною історією і не менш захопливою сучасністю знову посіла чільне місце на центральній вулиці міста.

Будівля Сьомого апеляційного адміністративного суду — це надбання поколінь та сучасність водночас, фьюжн історії, державності та сучасної і комфортної правовладної установи, яка стоїть на захисті прав і свобод громадян нашої держави.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що судді 7ААС вже здійснюють правосуддя в нових мантіях.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду