Постріли в будівлю Голосіївського райсуду: ВРП звернеться до ГПУ

17:45, 11 июля 2019
ВРП розглянула повідомлення суддів.
Постріли в будівлю Голосіївського райсуду: ВРП звернеться до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні 11 липня 2019 року Вища рада правосуддя розглянула повідомлення голови Голосіївського районного суду міста Києва  Наталії Петрівни Чередніченко та судді цього суду Оксани Володимирівни Мирошниченко про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха поінформував, що у повідомленні судді Мирошниченко О.В. зазначено про виявлення нею 12 березня 2019 року ознак здійснення пострілів у вікно її службового кабінету в Голосіївському районному суді міста Києва. Суддя в повідомленні зазначила, що не здійснює правосуддя у зв’язку із закінченням п’ятирічного терміну повноважень судді, проте вказану подію пов’язує з тиском на суддів цього суду.

Голова Голосіївського районного суду міста Києва Чередніченко Н.П. також повідомила, що в ніч на 12 березня 2019 року за адресою: місто Київ, вулиця Полковника Потєхіна, 14-А, невідомі особи пострілами зі зброї розбили вікна та пошкодили стіни двох службових кабінетів другого поверху будівлі суду. Про вказані події повідомлено правоохоронні органи.

Відповідно до вимог статті 48 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» голова та суддя Голосіївського районного суду міста Києва звернулися з повідомленнями про втручання в діяльність суддів цього суду щодо здійснення правосуддя до Вищої ради правосуддя та до Генерального прокурора.

Під час перевірки на запит члена Вищої ради правосуддя прокуратура міста Києва повідомила, що за результатами розгляду повідомлень суддів Голосіївського районного суду міста Києва Чередніченко Н.П. та Мирошниченко О.В. СВ Голосіївського УП ГУ НП у місті Києві до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом дій, вчинених 12 березня 2019 року невідомими особами за адресою: місто Київ, вулиця Полковника Потєхіна, 14-А, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво розслідуванням здійснює Київська місцева прокуратура №1.

«За результатами перевірки слід дійти висновку, що обставини, викладені у повідомленнях голови Голосіївського районного суду міста Києва Чередніченко Н.П. та судді цього суду Мирошниченко О.В. про втручання в діяльність суддів цього суду, зокрема, постріли в будівлю суду, у зв’язку із чим пошкоджено робочі кабінети суддів, можуть свідчити про втручання в діяльність суддів Голосіївського районного суду міста Києва з метою дестабілізації роботи цього суду. З огляду на викладене вважаю, що у цьому випадку наявні підстави для вжиття заходів, визначених статтею 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», — підсумував член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха.

Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12 березня 2019 року за частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України за повідомленнями голови Голосіївського районного суду міста Києва Наталії Петрівни Чередніченко та судді цього суду Оксани Володимирівни Мирошниченко.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що  ВРП звільнила у відставку трьох суддів.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду