Нападав з ножем на жінок у ліфтах: суд призначив покарання зловмиснику

19:40, 12 сентября 2019
Чоловіку призначили 7 років позбавлення волі.
Нападав з ножем на жінок у ліфтах: суд призначив покарання зловмиснику
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вінницький міський суд Вінницької області 6 вересня 2019 року визнав винним раніше неодноразово судимого 54-річного чоловіка, який у місті Вінниці здійснював розбійні напади на жінок у ліфтових приміщеннях. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 187 Кримінального кодексу України (розбій), суд призначив особі покарання у виді семи років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна. До цього чоловік притягувався до кримінальної відповідальності через наркотики, вчинення розбою, крадіжки, грабежу та незаконного поводження зі зброєю.

Під час судового розгляду кримінального провадження стало відомо, що 9 липня 2019 року в місті Вінниці чоловік здійснив два розбійних напади на жінок у ліфтах житлових будинків. Обвинувачений заходив слідом за потерпілими у ліфт та, погрожуючи ножем, вимагав у них гроші.

Після першої спроби розбійного нападу чоловік залишився ні з чим — жінка ударила його долонею в обличчя та втекла. Реалізовуючи злочинний умисел вдруге, підсудний відібрав у потерпілої 900 гривень, які налякана жінка витягнула із гаманця. Забравши кошти, чоловік зник з місця вчинення злочину.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав та щиро розкаявся. Суду пояснив, що дійсно скоїв інкриміновані діяння, оскільки після того, як був звільнений з місць позбавлення волі, не маючи паспорта громадянина України, який раніше втратив, не міг влаштуватися на роботу і вести нормальний спосіб життя. Тому в нього виник злочинний умисел когось налякати і відібрати певну суму грошей. Крім того, обвинувачений зазначив, що під час вчинення злочинів ніж по відношенню до потерпілих він не застосовував, а лише тримав його на відстані.

Суд визнав 54-річного чоловіка винним у вчинені злочину та призначив йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна, в межах санкції частини другої статті 187 Кримінального кодексу України, оскільки призначення інших видів покарань визнано судом недостатнім для досягнення мети покарання, визначеної статтею 50 Кримінального кодексу України. На даний час вирок не набув законної сили.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що чоловіку за побиття копів призначили покарання.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва