Оскарження повноважень присвоювати кваліфікацію судового експерта: ОАСК призначив засідання

15:10, 27 сентября 2019
Наступне підготовче засідання заплановано на 17 жовтня.
Оскарження повноважень присвоювати кваліфікацію судового експерта: ОАСК призначив засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

26 вересня відбулось підготовче засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі щодо визнання протиправними окремих положень наказу Міністерства юстиції України №301/5 від 03.03.2015 «Про затвердження Положення про експертно-кваліфікаційні комісії та атестацію судових експертів». Відповідно до оскаржуваних положень, повноваження присвоювати та позбавляти кваліфікації судового експерта делеговано експертно-кваліфікаційним комісіям, які діють у науково-дослідних установах судових експертиз Мін’юсту. На думку позивача, міністерство, делегувавши вищезазначені повноваження ЕКК, порушило положення ЗУ «Про судову експертизу».

У ході підготовчого засідання суд залучив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз в якості третьої особи на стороні відповідача — Міністерства юстиції України. З метою надання сторонам часу для ознайомлення з матеріалами справи суд відклав підготовче засідання до 17 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Окружному адмінсуді знову оскаржують порядок підвищення кваліфікації адвокатів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України