Рада Європи висловила позицію щодо законопроекту №1008

13:44, 18 октября 2019
У Раді Європи розраховують, що реформи в Україні відповідатимуть європейським стандартам.
Рада Європи висловила позицію щодо законопроекту №1008
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рада Європи висловила свою позицію щодо законопроекту №1008 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування». Повідомлення оприлюднили на офіційній сторінці Офісу Ради Європи в Україні у Facebook.

«Комітет міністрів у вересні на своєму 1355-му засіданні висловив стурбованість згаданим законопроектом з огляду на рішення ЄСПЛ щодо заяви №2322/11 групи Олександра Волкова проти України. 2 жовтня генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич написала лист міністру закордонних справ України Вадиму Пристайку, щоб нагадати про це занепокоєння та запропонувати допомогу Ради Європи. Згодом ПАРЄ попросила Венеційську комісію підготувати висновок щодо проекту закону, який, як очікується, буде готовий на початку грудня. Рада Європи хотіла б ще раз зазначити, що готова співпрацювати з усіма компетентними органами України для того, щоб розпочаті реформи відповідали європейським стандартам щодо незалежності судової влади та міжнародним зобов'язанням України перед ЄСПЛ», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до ВР подано проект постанови про скасування рішення депутатів щодо законопроекту №1008.

Додамо, Ірина Венедіктова заявляла, що судова реформа не закінчується законопроектом №1008.

Крім того,  тимчасово повірена у справах Представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн висловила думку з приводу законопроекту №1008.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде