До ВР подано проект постанови про скасування рішення депутатів щодо законопроекту 1008

16:45, 17 октября 2019
У відповідному документі зазначається, що рішення було ухвалене з порушення регламентних норм.
До ВР подано проект постанови про скасування рішення депутатів щодо законопроекту 1008
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 жовтня народний депутат Михайло Папієв подав на розгляд до Верховної Ради проект постанови 1008-П1 про скасування рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про ухвалення в цілому як закону України проекту закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування».

Як зазначає нардеп, ухвалення рішення щодо законопроекту 1008 відбулося із грубими порушеннями вимог статті 122 Регламенту Верховної Ради України, згідно з якою:

«До проведення голосування щодо прийняття законопроекту в другому читанні та в цілому Верховна Рада може доручити головному комітету чи утвореній Верховною Радою редакційній групі внести редакційні уточнення з урахуванням поправок, внесених безпосередньо на пленарному засіданні Верховної Ради під час розгляду законопроекту.

У випадку, зазначеному в частині першій цієї статті, голосування щодо законопроекту в другому читанні відкладається на строк, визначений Верховною Радою, і наступний його розгляд розпочинається з голосування без прийняття рішення про включення до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради і без обговорення».

Народний депутат звертає увагу, що після голосування за правку №328 народного депутата Соболєва С.В. парламент повернувся до розгляду правки №195, яку рекомендував народний депутат Стефанчук М.О. та яка була підтримана на засіданні Комітету з правової політики, і проголосував за неї.

Зважаючи на наявне порушення регламентних норм, керуючись частиною 3 статті 48 Регламенту, Михайло Папієв звернувся до головуючого на пленарному засіданні із заявою про недотримання вимог Регламенту при розгляді та голосуванні зазначеного питання.

Однак, за словами народного депутата, у порушення частини 4 зазначеної статті головуючий невідкладних заходів для усунення наведених порушень Регламенту не вжив.

На підставі вищевикладеного автор проекту постанови вважає, що рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування»» (реєстр. №1008 від 29.08.2019) не може вважатися ухваленим і підлягає скасуванню.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що паперовий та електронний документи матимуть однакову юридичну силу.

Також ми писали, що у районних судах відбулися кадрові призначення.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки