ДСА України затверджено Концепцію побудови ЄСІТС в новій редакції

09:50, 8 ноября 2019
Концепцією змінено архітектуру побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи та терміни реалізації.
ДСА України затверджено Концепцію побудови ЄСІТС в новій редакції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наказом Державної судової адміністрації України «Про забезпечення створення і функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи» затверджено Концепцію побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в новій редакції. Про це повідомляє прес-служба ДСА України.

Цією Концепцією змінено архітектуру побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи та терміни реалізації.

Метою нової Концепції є автоматизація процесів правосуддя з урахуванням вимог українського законодавства, загальносвітових  практик та європейських стандартів.

Це забезпечить пришвидшення процесів судочинства, зручність у доступі, надійність, захищеність інформації та прозорість шляхом публічності електронних ресурсів.

Концепція побудови ЄСІТС визначає:

  • принципи створення ЄСІТС;
  • стратегію формування, функціонування та розвитку інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності судів, органів та установ системи правосуддя;
  • методи та засоби забезпечення інформаційно-аналітичної підтримки процесів підготовки, прийняття та контролю виконання управлінських рішень шляхом автоматизованого збору, накопичення, обробки, аналізу інформації.

У концепції побудови ЄСІТС визначені структура, організація та принципи побудови ЄСІТС з використанням сучасних програмно-технічних засобів.

Крім того, запропонована даною Концепцією модель побудови ЄСІТС надасть можливість здійснювати дистанційну комунікацію між судом і учасниками судового процесу шляхом обміну процесуальними документами в електронній формі та використання відеоконференц-зв’язку.

Реалізація та план заходів із створення та забезпечення функціонування ЄСІТС, з визначенням етапів її створення та впровадження на період 2020-2023 років, буде передбачати строки виконання робіт по її впровадженню.

«Судово-юридична газета» повідомляла, що перспективи впровадження системи «Електронний суд», яка повинна була запрацювати ще 1 березня 2019 року, залишаються досі невідомими. Врегулювання цього питання потребує не лише кадрових, матеріальних та фінансових ресурсів, але і, насамперед, законодавчого унормування. Саме на це слід звернути увагу парламентаріям при продовженні судової реформи.

Також ми писали, що на сайті Верховної Ради опубліковано доопрацьований проект закону про Державний бюджет на 2020 рік та розповіли, чи врахували пропозиції ДСА щодо видатків на оплату праці в судах.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси