ВАКС обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним у справі про заволодіння стабкредитом НБУ

16:47, 13 ноября 2019
Наразі взято під варту на 60 днів екс-директора гендепартаменту банківського нагляду НБУ.
ВАКС обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним у справі про заволодіння стабкредитом НБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі судді Вищого антикорупційного суду продовжують обирати запобіжні заходи підозрюваним у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України ПАТ «ВіЕйБі Банк». Про це повідомляє прес-служба суду.

За результатами розгляду клопотань наразі взято під варту на 60 днів із альтернативою внесення застави у розмірі 15 млн 368 тисяч гривень екс-директора генерального департаменту банківського нагляду Національного банку.

Також взято під варту із альтернативою внесення застави у розмірі 1 152 516 гривень колишнього заступника голови правління ВіЕйБі банку.

Обрано запобіжний захід колишньому начальнику Головного управління Національного банку України по м. Києву і Київській області у вигляді цілодобового домашнього арешту із покладенням обов’язків — прибувати на першу вимогу до слідчого або прокурора, не відлучатися з території Київської області, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України, носити електронний засіб контролю.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» проводила онлайн-трансляцію обрання запобіжного заходу підозрюваному у заволодінні стабкредитом НБУ.  

Крім того, ми писали, що суддя Антикорсуду роз’яснив, які злочини об’єднує термін «корупція»

Також відомо, що у Антикорупційному суді відбулось чергове судове засідання у справі стосовно колишнього прокурора Генеральної прокуратури, викритого на отриманні 15 тис. доларів неправомірної вигоди.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва