Оскарження розміру прожиткового мінімуму: суд призначив підготовче засідання

16:29, 6 февраля 2020
Підготовче засідання відбудеться 5 березня.
Оскарження розміру прожиткового мінімуму: суд призначив підготовче засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження та призначив на 5 березня  підготовче засідання у справі за позовом Станіслава Батрина щодо оскарження розміру прожиткового мінімуму на 2020 рік. Про це повідомляє прес-служба суду.

Нагадаємо, позивач просить ОАСК визнати протиправною бездіяльність Уряду в частині незабезпечення проведення науково-громадської експертизи сформованих набору продуктів харчування, набору продовольчих продуктів та набору послуг для встановлення прожиткового мінімуму на 2020 рік. Також позивач просить визнати протиправними дії Кабінету Міністрів зі встановлення розміру прожиткового мінімуму на 2020 рік.

Окрім цього Станіслав Батрин просить визнати протиправними дії КМУ із розробки та схвалення проекту закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік», його подання на розгляд та затвердження парламенту.

Водночас, серед позовних вимог зазначено – зобов’язати КМУ вчинити дії щодо встановлення прожиткового мінімуму відповідно до Законів України, а також розробити та подати на розгляд ВРУ проект закону про внесення змін до Держбюджету-2020 з урахуванням вимог щодо встановлення прожиткового мінімуму та інших соціальних стандартів і гарантій.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що зміна прожиткового мінімуму посилює відповідальність за викрадення чужого майна. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України