Стало відомо, яке місце зайняла Україна у рейтингу «індексу верховенства права»

12:06, 12 марта 2020
Серед 128 країн світу Україна посіла 72-е місце.
Стало відомо, яке місце зайняла Україна у рейтингу «індексу верховенства права»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відома міжнародна неурядова організація World Justice Project оприлюднила звіт 2020 індексу верховенства права, у рейтингу якого Україна зайняла 72-е місце серед 128 країн світу. Про це повідомила суддя Рівненського районного суду Рівненської області Христина Гладишева у Facebook.

«В цьому році Україна стає 72 серед 128 країн світу у рейтингу, демонструючи позитивну динаміку. Варто відзначити, що це на фоні того, що все більше країн уже третій рік поспіль продовжують негативний рух у напрямку ослаблення та застою верховенства права у всьому світі.

«Верховенство права — це не лише питання суддів чи адвокатів, — сказав Вільям Х. Неуком, засновник та генеральний директор WJP. — Це основи громад справедливості, можливостей та миру. Всі ми є учасниками верховенства права, і тому всі ми маємо певну роль у підтримці цього. Індекс 2020 року підкреслює, що наша робота визначена для нас» написала Христина Гладишева.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що проект EU Project «Pravo-Justice» оприлюднив посібник «Модельні суди: рекомендації щодо впровадження»

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій та цікавих новин.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва