Ліквідація Урядом Державної санітарно-епідеміологічної служби: суд провів підготовче засідання

17:26, 21 апреля 2020
В ОАСК відбулося підготовче засідання в режимі відеоконференції за допомогою EasyCon.
Ліквідація Урядом Державної санітарно-епідеміологічної служби: суд провів підготовче засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21 квітня 2020 року відбулось підготовче засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі щодо оскарження ліквідації Урядом Державної санітарно-епідеміологічної служби. Це перше судове засідання, яке було проведено в режимі відеоконфренції за допомогою програми «EasyCon». Суд розглянув клопотання та залучив Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів третьою особою у справі. По це інформує прес-центр ОАСК.

У зв’язку із необхідністю надання третій особі – Держпродспроживслужбі часу для ознайомлення з матеріалами справи, суд відклав підготовче засідання до 12 травня 2020 року.

Як повідомлялось раніше, позивач просить суд визнати протиправними та нечинними окремі пункти постанови Уряду, якою було ліквідовано Державну санітарно-епідеміологічну службу. Зокрема, йдеться про положення п. 2, 3 і 4 постанови Кабінету Міністрів України №348 від 29 березня 2017 року «Деякі питання санітарно-епідеміологічної служби». На думку позивача, ліквідація компетентного органу з питань санітарного та епідемічного благополуччя населення унеможливлює реалізацію положень ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб», сприяє їх поширенню та порушує конституційні права громадян на охорону здоров’я і життя, як найвищу соціальну цінність.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що на початку квітня канцелярією Окружного адміністративного суду міста Києва зареєстровано 11 позовів до Уряду щодо карантинних обмежень. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області