Антикорсуд залишив під вартою чиновника, який пропонував неправомірну вигоду

11:43, 21 мая 2020
За версією слідства, підозрюваний схиляв до отримання неправомірної вигоди голову Держрезерву.
Антикорсуд залишив під вартою чиновника, який пропонував неправомірну вигоду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Учора, 20 травня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив ексначальникові одного із управлінь Державного резерву України строк тримання під вартою на 60 днів – до 18.07.2020 включно, із можливістю внесення застави у розмірі 2 млн 102 тис грн. Про це повідомляє прес-служба суду.

У разі внесення застави, на підозрюваного будуть покладені такі обов’язки: прибувати за вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду; не відлучатися із м. Києва, без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у даному кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідного територіального органу/територіального підрозділу Державної міграційної служби свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю (браслет).

Нагадаємо, ексчиновника підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 27 частиною четвертою статті 368, частиною четвертою статті 27 частиною четвертою статті 369, частиною четвертою статті 369 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, підозрюваний схиляв до отримання неправомірної вигоди голову Держрезерву за залишення на посаді керівника державної організації, що належить до сфери Державного резерву України.

31 січня 2019 року чиновника затримали детективи НАБУ спільно зі співробітниками Служби безпеки України.

2 лютого 202 року слідчий суддя ВАКС обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 2,1 млн грн.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що колишній судді повідомлено про підозру в постановленні неправосудного рішення

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області