Штаф за розповсюдження контенту через Pornhub: суд виніс вирок

22:48, 25 мая 2020
Суд постановив вилучити ноутбук та роутер у власність держави.
Штаф за розповсюдження контенту через Pornhub: суд виніс вирок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шишацький районний суд Полтавської області виніс вирок у справі № 551/426/20 щодо виготовлення і розповсюдження порнографічних матеріалів.

Згідно обвинувального акту, особа за допомогою ноутбука з метою подальшого розповсюдження виготовляв відеопродукцію порнографічного характеру.

Виготовлену продукцію через мережу Інтернет було розповсюджено у вільний доступ для інших користувачів мережі, створені на сайті «Pornhub».

Органами досудового розслідування дії особи кваліфіковані за ч. 2 ст. 301 КК України, як виготовлення з метою розповсюдження та розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру.

В ході досудового розслідування між прокурором  та підозрюваним  укладена угода про визнання винуватості, відповідно до якої останній беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 301 КК України, чітко розуміючи, при цьому, наслідки її укладання, затвердження та невиконання.

Разом з цим, сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди особі буде призначено покарання у виді штрафу у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3 400 грн.

Розглядаючи питання про затвердження угоди суд виходив з наступного.

Відповідно до вимог ст. 468 КПК України, у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідно ч. 4 ст. 469 КПК України, угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Кримінальне правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується особа, яка беззаперечно визнала себе винуватою у його вчиненні, відповідно до ст. 12 КК України класифікується як злочин середньої тяжкості.

Обвинувачений  погодився на призначення узгодженого покарання у видгляді штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди про визнання винуватості.

Отже, суд визнав особу винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 301 КК України, та призначив узгоджене сторонами угоди покарання у вигляді штрафу 3 400 гривень, а речові докази (ноутбук та роутер) у порядку спеціальної конфіскації, були вилучені у власність держави.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді