Порушення правил тримання домашніх тварин: суд конфіскував собаку

14:36, 12 июня 2020
Громадянин порушив правила тримання собаки породи алабай, у зв’язку з чим собака вибіг та спричинив тілесні ушкодження дитині.
Порушення правил тримання домашніх тварин: суд конфіскував собаку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За порушення ч. 2 ст. 154 КУпАП суд конфіскував собаку породи алабай. Про це повідомляє прес-служба Одеського апеляційного суду.

Згідно з ч. 2 ст. 154 КУпАП тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях, що спричинило заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Одеський апеляційний суд залишив без змін постанову судді Березівського районного суду Одеської області від у справі №494/678/19 про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина Г. за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 154 КУпАП.

З матеріалів справи вбачається, що 6 червня 2019 року, приблизно о 20 годині 30 хвилин, громадянин порушив правила тримання собаки породи алабай, у зв’язку з чим собака вибіг та спричинив тілесні ушкодження малолітньому.

Доводи апеляційної скарги про те, що собака йому не належить, а належить його матері, судом до уваги прийняті не були з тих підстав, що в матеріалах справи містяться докази, відповідно до яких  громадянин визнає, що собака дійсно його, однак документів на неї не має. Медична книжка про щеплення собаки не є документом, який посвідчує, що саме мати даного громадянина є власником собаки.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Києві чоловік намагався розправитися з собакою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області