Суддю з Одещини тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя

16:40, 29 июля 2020
Рішення прийняла Вища рада правосуддя 28 липня.
Суддю з Одещини тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 28 липня вирішила тимчасово, строком на три місяці, відсторонити суддю Біляївського районного суду Одеської області Горяєва Ігоря Миколайовича від здійснення правосуддя, передає офіційний сайт ВРП.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Лариса Іванова повідомила про те, що 23 січня 2019 року Третя Дисциплінарна палата ВРП прийняла рішення про притягнення судді Біляївського районного суду Одеської області Горяєва І.М. до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади.

Підставою для такого рішення стали дії Горяєва І.М., які Третя Дисциплінарна палата ВРП кваліфікувала як дисциплінарні проступки, передбачені статтею 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Зокрема, йдеться про умисне незазначення в судовому рішенні мотивів прийняття або відхилення аргументів сторін щодо суті спору, умисне порушення засади змагальності сторін, умисне допущення суддею, який брав участь в ухваленні судового рішення, порушення прав людини і основоположних свобод.

Не погоджуючись із рішенням Дисциплінарної палати, суддя Горяєв І.М. оскаржив його до ВРП. За наслідками розгляду скарги Вища рада правосуддя змінила рішення Третьої Дисциплінарної палати, застосувавши до судді Горяєва І.М. дисциплінарне стягнення у виді подання про тимчасове, строком на три місяці, відсторонення від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді.

Тим же рішенням ВРП доручила Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею Біляївського районного суду Одеської області Горяєвим І.М. курсу підвищення кваліфікації з питань застосування норм Цивільного процесуального кодексу України та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддю Бабушкінського райсуду Ігоря Литвиненка відсторонили від здійснення правосуддя.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області