3ААС розпочав розгляд справи стосовно законності встановлення тарифів на паркування у Дніпрі

18:52, 5 августа 2020
Колегія суддів оголосила перерву у судовому засіданні до 13:00 години 19 серпня 2020 року.
3ААС розпочав розгляд справи стосовно законності встановлення тарифів на паркування у Дніпрі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 5 серпня, у Третьому апеляційному адміністративному суді відбулося засідання у справі за позовом ГО «Платформа Громадський контроль» до Виконавчого комітету Дніпровської міської ради щодо визнання протиправним та нечинним рішення Виконавчого комітету Дніпровської міської ради № 512 від 11 квітня 2011 року «Про затвердження тарифів вартості послуг паркування на майданчиках для платного паркування транспортних засобів у м. Дніпрі» із подальшими змінами та доповненнями. Про це повідомляє пресслужба суду.

Суть справи полягає у тому, що до суду першої інстанції звернулася ГО «Платформа Громадський контроль» та просила скасувати вищезазначене рішення у зв’язку з тим, що воно є регуляторним актом і під час його прийняття було допущено ряд процедурних порушень. До числа таких порушень представники ГО «Платформа Громадський контроль» відносять те, що питання щодо затвердження тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів у м. Дніпрі не було включено до плану діяльності Виконавчого комітету Дніпровської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів. Зазначено, що не було опубліковано повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту з метою одержання зауважень і пропозицій, не було розроблено та опубліковано аналіз регуляторного впливу до проекту оскаржуваного рішення.

Відповідач - Виконавчий комітет Дніпровської міської ради зазначив, що оскаржуваний акт не належить до категорії регуляторних актів, тому відсутні будь-які порушення процедури його прийняття.

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 26 травня 2020 року у задоволенні позову ГО «Платформа Громадський контроль» щодо визнання рішень Виконавчого комітету ДМР «Про внесення змін до рішення № 512 від 11.04.2011 «Про затвердження тарифів вартості послуг паркування на майданчиках для платного паркування транспортних засобів у м. Дніпрі» відмовлено повністю.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції ГО «Платформа Громадський контроль» подала апеляційну скаргу до Третього апеляційного адміністративного суду.

Під час судового засідання у Третьому апеляційному адміністративному суді апелянт – ГО «Платформа Громадський контроль» зазначив, що рішення Виконавчого комітету ДМР є регуляторним актом, оскільки відповідає всім критеріям терміна «регуляторний акт», а тому Виконавчий комітет ДМР повинен був винести на обговорення громадськості питання затвердження тарифів вартості послуг паркування на майданчиках для платного паркування транспортних засобів у Дніпрі.

Представники відповідача заперечували проти доводів апелянта та наполягали на тому, що спірне рішення не є регуляторним актом.

Вислухавши пояснення сторін по справі, колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду оголосила перерву у судовому засіданні до 13:00 години 19 серпня 2020 року.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як кваліфікувати договори про надання права на експлуатацію місць паркування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду