Вирішення подальшої долі районних у місті рад: ТААС ухвалив повернути справу до суду першої інстанції

11:37, 13 августа 2020
Справу про визнання протиправним та нечинним рішення міської ради, у якому вирішено не утворювати районні в місті Дніпрі ради після закінчення строку їх повноважень направлено до суду першої інстанції.
Вирішення подальшої долі районних у місті рад: ТААС ухвалив повернути справу до суду першої інстанції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

12 серпня 2020 року у Третьому апеляційному адміністративному суді колегія суддів розглянула справу щодо вирішення подальшої долі районних у місті рад. Про це інформує пресслужба суду.

Предметом апеляційного розгляду була ухвала Дніпропетровського окружного адміністративного суду про залишення без розгляду позовної заяви громадянина П. та громадянина С. з підстав, передбачених п. 7 ч. 1 ст. 240 Кодексу адміністративного судочинства України.

Не погодившись з ухвалою суду першої інстанції, громадянин П. та громадянин С. подали апеляційну скаргу до Третього апеляційного адміністративного суду.

Під час судового засідання 12 серпня 2020 року колегія суддів ТААС відмовила у допуску громадян як представників позивача у зв’язку з тим, що справа № 160/7958/18 не відноситься до категорії справ незначної складності, тож представляти інтереси позивача має адвокат.

У судовому засіданні позивачі просили суд скасувати ухвалу ДОАС та направити справу до суду першої інстанції для продовження розгляду справи по суті. Вони наполягали, що суд першої інстанції порушив норми матеріального та процесуального права, тож ухвала є незаконною.

Представник відповідача – Дніпровської міської ради заперечував проти доводів апелянта та наполягав на тому, що позивачі самі винні у тому, що їхній позов залишено без розгляду, адже їм давали час для усунення недоліків позовної заяви. Тож ухвала винесена відповідно до норм Кодексу адміністративного судочинства і є законною.

Вислухавши сторони у справі, колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду ухвалила апеляційну скаргу громадянина П. та громадянина С. задовольнити, ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 29 травня 2020 року скасувати, а справу № 160/7958/18 про визнання протиправним та нечинним рішення Дніпровської міської ради № 95/31 від 25 квітня 2018 року, в якому вирішено не утворювати районні у місті Дніпрі ради після закінчення строку їх повноважень, – направити до суду першої інстанції для продовження розгляду справи по суті.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, чому укрупнення районів не призведе до зміни кількості судів.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси