У Вінниці відкрили навчальний центр Служби судової охорони

16:41, 15 сентября 2020
Центр забезпечуватиме підготовку кваліфікованих кадрів для потреб Служби судової охорони, їх перепідготовку та підвищення кваліфікації.
У Вінниці відкрили навчальний центр Служби судової охорони
rsu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 15 вересня у Вінниці відбулося відкриття Навчального центру Служби судової охорони. В урочистій церемонії відкриття взяли участь голова Служби судової охорони генерал-майор Валерій Бондар, голова Ради суддів України Богдан Моніч, голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області Василь Білик та інші почесні гості, передає офіційний сайт РСУ.

Відкриваючи урочистості, голова ССО Валерій Бондар сказав, що Навчальний центр є структурним підрозділом Територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області й забезпечуватиме підготовку кваліфікованих кадрів для потреб Служби судової охорони, їх перепідготовку та підвищення кваліфікації.

«У серпні цього року Міністерство освіти і науки України видало ліцензію Територіальному управлінню Служби судової охорони у Вінницькій області на провадження освітньої діяльності за спеціальностями “Охоронець” та “Охоронник”. І саме у цьому центрі працівники ССО з усієї України не тільки отримуватимуть необхідні знання та навички, а й підвищуватимуть свою кваліфікацію», — зазначив Валерій Бондар.

З вітальним словом до присутніх звернувся і голова Ради суддів України Богдан Моніч. Він наголосив, що одним із важливих елементів, розпочатої у 2014 році судової реформи, було створення органу, на який би покладалися завдання із забезпечення громадського порядку в судових установах, припинення проявів неповаги до суду, а також охорони приміщень суду й безпосередньо усіх учасників судових процесів.

«Судова гілка влади досить довго йшла до того, щоб отримати нарешті власну службу, яка буде опікуватися, в першу чергу, безпекою суддів, а також забезпечувати безпечні умови для наших відвідувачів, які щодня приходять у сотні судів України. Як Голова Ради суддів, як суддя, який спілкується зі своїми колегами, я знаю про всі відгуки щодо вашої роботи і я можу сказати, що ті суди, які знаходяться під вашою прямою опікою, дають вам дуже схвальну оцінку, а судді й відвідувачі суду стали себе почувати значно безпечніше», — сказав Голова Ради суддів України.

Богдан Моніч також підкреслив те, що працівники ССО є першими, хто зустрічає людей на вході до суду. «Від того, як ви зустрічаєте людей, як ви з ними спілкуєтесь, як з ними себе поводите — буде багато в чому залежати авторитет однієї з трьох гілок влади в Україні, а саме судової гілки влади», — наголосив Богдан Моніч.

Щодо самого центру, то в основу його створення покладено досвід функціонування подібних навчальних закладів провідних країн світу, зокрема діяльність центру підготовки італійських карабінерів у місті Ліворно. Тому новостворений центр не буде типовим навчальним закладом із великим штатом викладачів та інструкторів, а стане освітньою установою сучасного типу. Тут викладатимуть і ділитимуться своїм досвідом найкращі та найпідготовленіші співробітники Служби судової охорони, а штат адміністрації центру не перевищуватиме 10 осіб.

Такий підхід дозволить не тільки значно зекономити державні кошти на підготовку персоналу Служби судової охорони, підвищити рівень їх професійної підготовки, а і якість виконання ними завдань з охорони та забезпечення безпеки установ судової влади.

Надати свою методичну та матеріально-технічну допомогу в розбудові інфраструктури новоствореного центру зголосилися й міжнародні партнери Служби судової охорони – Служба Маршалів США та Служба шерифів Канади.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ССО взяла під охорону Херсонський апеляційний суд.

Також взято під охорону Московський районний суд Харкова

Додамо, що співробітники Служби судової охорони почали використовувати бодікамери.

ССО взяла під охорону ще один суд на Дніпропетровщині.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва