ВАКС продовжив запобіжні заходи обвинуваченим у спробі надання хабаря голові Фонду Держмайна

19:41, 1 октября 2020
Обвинувачені пропонували 5 млн доларів голові ФДМУ.
ВАКС продовжив запобіжні заходи обвинуваченим у спробі надання хабаря голові Фонду Держмайна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду 30 вересня продовжила запобіжні заходи обвинуваченим у справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна. Про це інформує пресслужба ВАКС.

Під час відкритого судового засідання було розглянуто та частково задоволено клопотання прокурора САП і продовжено бізнесменові строк дії процесуальних обов’язків ще на 2 місяці – до 30 листопада 2020 року включно. Колегія суддів також частково задовольнила Клопотання захисника обвинуваченого про зміну запобіжного заходу також було частково задоволено – скасовано обов’язкове носіння електронного засобу контролю (браслет). Обвинувачений зобов’язаний: прибувати до суду на першу вимогу; не відлучатися із міста Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утриматись від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Іншому учасникові кримінального провадження ВАКС продовжив строк дії обов’язків теж на 2 місяці. Він зобов’язаний: прибувати до суду на першу вимогу; не відлучатися із міста Києва та Київської області без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утриматись від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Нагадаємо, за версією слідства, обвинувачені пропонували 5 млн доларів голові ФДМУ за призначення певної людини на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод», 99,5% акцій якого належать державі. Обвинувачених затримали одразу після надання першої частини неправомірної вигоди у сумі 50 000 доларів.

До слова, харків’янку підозрюють у заволодінні 33 млн гривень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВАКС узяв під варту пособника у наданні неправомірної вигоди.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва