ВРП продовжила строк надання суддями згоди на відрядження до двох судів

11:40, 21 октября 2020
Строк продовжено до 30 жовтня.
ВРП продовжила строк надання суддями згоди на відрядження до двох судів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя відповідно до рішень від 20 жовтня 2020 року № 2871/0/15-20 та № 2872/0/15-20 продовжила строк надання суддями згоди на відрядження до Борівського районного суду Харківської області та Рокитнянського районного суду Київської області до 30 жовтня 2020 року. Про це інформує пресслужба ВРП.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя рішеннями від 22 вересня 2020 року № 2690/0/15-20 та від 17 вересня 2020 року № 2651/0/15-20 оголосила про початок процедури відрядження суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя, а саме до:

Борівського районного суду Харківської області – 2 суддів;

Рокитнянського районного суду Київської області – 3 суддів.

Десятиденний строк подання документів закінчився 2 жовтня 2020 року та 28 вересня 2020 року. Протягом зазначеного строку жоден суддя не надав згоди на відрядження до вказаних судів.

З метою врегулювання навантаження та забезпечення належних умов доступу до правосуддя у Борівському районному суду Харківської області та Рокитнянському районному суду Київської області, Вища рада правосуддя вирішила, що строк надання суддями згоди на відрядження до цих судів слід продовжити.

Судді, які виявили бажання бути відрядженими до вказаних судів, повинні до 30 жовтня 2020 року подати до Вищої ради правосуддя такі документи:

- згоду на відрядження до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя, адресовану Вищій раді правосуддя, за формою згідно з додатком 1-2 до Порядку відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17 (із змінами);

- довідку для розгляду питання щодо відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя за формою згідно з додатком 2 до Порядку відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17 (із змінами);

- інші документи згідно з зазначеним у згоді на відрядження переліком, які можуть бути враховані під час вирішення питання про відрядження судді.

Документи для відрядження можуть бути подані суддею особисто до Вищої ради правосуддя за адресою: м. Київ, вул. Студентська, 12-А. Час для подання документів:

  • з понеділка по четвер з 08 год 00 хв до 12 год 00 хв та з 12 год 45 хв до 16 год 00 хв;
  • у п’ятницю з 08 год 00 хв до 12 год 00 хв та з 12 год 45 хв до 15 год 00 хв.

Також документи можна надсилати електронною поштою.

У такому випадку документи мають бути відскановані окремими файлами у форматі PDF із зазначенням назви кожного з них. До них має бути додане відскановане у форматі PDF підтвердження про направлення оригіналів документів до Вищої ради правосуддя засобами поштового зв’язку (опис вкладення разом із розрахунковим документом).

Звертаємо увагу, що документи мають бути подані відповідно до приписів Порядку відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17 (із змінами), та умов, зазначених в оголошенні.

Раніше «Судово-юридична газета»  писала, що ВРП найближчим часом почне розглядати питання щодо призначення суддів-«п’ятирічок».

Також ми повідомляли, що Вища рада правосуддя звільнила чотирьох суддів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді