Охорона навколишнього природного середовища: ВС поглиблює міжнародну співпрацю

20:21, 3 ноября 2020
Верховний Суд із 2019 року є асоційованим членом Форуму суддів ЄС з питань навколишнього середовища (EUFJE).
Охорона навколишнього природного середовища: ВС поглиблює міжнародну співпрацю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

3 листопада 2020 року судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Ганна Вронська та Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Наталья Сакара разом із представниками Європейської мережі прокурорів з охорони навколишнього природного середовища, Виконавчого комітету Європейської Комісії з питань середнього та малого бізнесу (EASME), Форуму суддів ЄС з питань навколишнього середовища (EUFJE) взяли участь в онлайн-зустрічі щодо презентації проекту «SWiPE – ефективне розслідування злочинів проти дикої природи у Європі». Захід організований Всесвітнім фондом дикої природи (WWF), передає пресслужба ВС.

Метою зазначеного проєкту є посилення співпраці судових і правоохоронних органів, взаємодія та співробітництво з питань запобігання та ефективного розслідування злочинів проти дикої природи на національному і міжнародному рівнях.

Як зазначалося під час зустрічі, злочини проти дикої природи є критичною загрозою, проте базових відомостей про них недостатньо, вони, на жаль, зазвичай сприймаються як можливості для великих незаконних заробітків із низькими ризиками, у тому числі через прогалини у законодавстві, недостатній рівень спеціалізованих знань, недостатній моніторинг, проблеми у правозастосовній діяльності.

Учасники дискусії обговорили основні підходи до вирішення питань розслідування злочинів проти дикої природи у Європі та зосередили увагу на виявленні, дослідженні факторів та рушійних сил, що сприятимуть успішній реалізації проєкту SWiPE.

Нагадуємо, що Верховний Суд із 2019 року є асоційованим членом Форуму суддів ЄС з питань навколишнього середовища (EUFJE) та бере активну участь у заходах, що стосуються охорони навколишнього природного середовища.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, куди звертитися, коли сусід спалює листя.

Додамо, в Україні екологічні організації мають доступ до правосуддя з питань, що стосуються навколишнього природного середовища. Про це зазначили судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду за підсумками дводенної онлайн-конференції «Доступ до правосуддя з питань, що стосуються навколишнього природного середовища: наслідки, перешкоди, подальші кроки», до якої вони долучилися.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки