Повернути суддів у відставці: як у НААУ запропонували вирішити проблему з кадрами в судах

16:05, 24 ноября 2020
Лідія Ізовітова запропонувала розглянути питання про можливість тимчасового повернення суддів із відставки з відповідними для них преференціями.
Повернути суддів у відставці: як у НААУ запропонували вирішити проблему з кадрами в судах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова вважає, що проблеми кадрового дефіциту і нестачі досвідчених суддів можна вирішити, якщо запропонувати суддям у відставці можливості повернутися до здійснення правосуддя. Про це вона заявила під час національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи», передає пресслужба НААУ.

 «Вони усі нещодавно пройшли кваліфікаційне оцінювання. Їм потрібно гарантувати залишення того ж розміру суддівської винагороди, яку їм нарахували при звільненні. Ми зможемо реально і дуже швидко наповнити наші суди професійними та досвідченими суддями до часу удосконалення законодавства по створенню і діяльності ВККСУ», - сказала голова НААУ.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві відбулося перше фахове обговорення національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи». Ініціатором такого обговорення виступила Вища рада правосуддя, а участь в ньому взяли майже 50 представників органів та установ системи правосуддя, судді, адвокати, міжнародні та національні експерти, науковці, члени провідних громадських організацій та асоціацій, представники виконавчої та законодавчої гілок влади, правники, які відповідають за прийняття рішень у судовій владі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду