ВРП внесе Президентові подання про призначення трьох суддів

12:35, 4 февраля 2021
Судді не здійснювали правосуддя через припинення повноважень у зв’язку із закінченням строку, на який їх було призначено.
ВРП внесе Президентові подання про призначення трьох суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя ухвалила внести Президентові України подання про призначення трьох суддів, які не здійснювали правосуддя через припинення повноважень у зв’язку із закінченням строку, на який їх було призначено. Про це повідомляє пресслужба ВРП.

Отже, Президентові буде внесено подання про призначення:

КАПІТОНОВА Євгена Миколайовича – на посаду судді Вільнянського районного суду Запорізької області;

КЛЮЧНИКА Андрія Степановича – на посаду судді Святошинського районного суду міста Києва;

КОВАЛЯ Андрія Миколайовича – на посаду судді Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області.

Встановлено, що вказані кандидатури відповідають вимогам статті 127 Конституції України та статті 69 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Як відомо, відповідно до Закону України, який стосується забезпечення функціонування системи правосуддя в період відсутності повноважного складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (№ 679-IX), Вища рада правосуддя у період відсутності повноважного складу ВККСУ ухвалює без рекомендації чи подання ВККСУ рішення про внесення Президенту України подання про призначення на посаду судді, повноваження якого припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який його було призначено, якщо колегією ВККСУ було визнано суддю таким, що відповідає займаній посаді.

Рекомендацію і заяву про призначення Сметани Василя Миколайовича на посаду судді Волинського окружного адміністративного суду та Сороки Олени Павлівни на посаду судді Харківського апеляційного суду ВРП ухвалила залишити без розгляду.

Також 4 лютого Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяв про відставку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва