У ВС розпочалася серія тренінгів з конкурентного права ЄС

19:35, 26 февраля 2021
Тренінги проходитимуть п’ять днів.
У ВС розпочалася серія тренінгів з конкурентного права ЄС
Джерело фото: facebook.com/supremecourt.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 26 лютого, проект ЄС «Право-Justice» у рамках співпраці з Верховним Судом розпочав проведення п’ятиденних тренінгів з конкурентного права ЄС, зокрема, для суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, передає пресслужба ВС.

Секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС Тетяна Дроботова у вітальному слові від імені Верховного Суду подякувала представникам Проекту, зокрема його керівнику Довідасу Віткаускасу, міжнародному головному експерту з питань судової реформи Анна Адамська-Галлант і всім національним та міжнародним експертам за активну підтримку української судової системи у її прагненнях відповідати європейським стандартам.

Спікерка зазначила, що співпраця Проекту з Верховним Судом охоплює аспекти дослідження, аналізу і засобів уніфікації судової практики та застосування права ЄС і практики Суду ЄС у правовому порядку України. «Завдяки подібним проектам вдається заповнювати наявні прогалини щодо вивчення права ЄС, а українські колеги отримують можливість оволодіти концептуальними європейськими підходами, зокрема, щодо розгляду справ у спорах, які виникають з відносин, пов’язаних із захистом економічної конкуренції. Безумовно, важливою в цьому процесі є роль суду для тлумачення і правильного розуміння тотожних із Європейським Союзом правових інститутів», – наголосила Тетяна Дроботова.

Суддя ВС також нагадала, що вже два роки поспіль спільно з Проектом організовується Міжнародна конференція, присвячена питанням застосування права ЄС у судовій практиці. Сьогоднішнім заходом розпочинається серія тренінгів суддів КГС ВС, присвячена більш предметному обговоренню. Водночас доповідачка зауважила, що судді і господарських судів, і КГС ВС вже впроваджують європейські стандарти у процес розгляду судових справ та вивчають правові акти Європейського Союзу. А це, на її думку, є свідченням того, що тематика права ЄС стає все більш затребуваною у колах фахової юридичної спільноти.

Наостанок секретар судової палати КГС ВС Тетяна Дроботова побажала учасникам тренінгу плідної роботи, цікавих обговорень та висловила сподівання, що здобуті знання будуть корисними під час здійснення правосуддя в Україні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВС працює над удосконаленням структури судового рішення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді