Голова НАЗК направив до суду протоколи щодо Олександра Тупицького

16:50, 2 марта 2021
Олександр Новіков направив до Голосіївського районного суду міста Києва два протоколи про адмінправопорушення Олександра Тупицького, який до 29 грудня 2020 року обіймав посаду Голови Конституційного Суду України.
Голова НАЗК направив до суду протоколи щодо Олександра Тупицького
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до Голосіївського районного суду міста Києва два протоколи про адміністративне правопорушення Олександра Тупицького, який до 29 грудня 2020 року обіймав посаду Голови Конституційного Суду України. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

«Просимо Голосіївський районний суд міста Києва повідомляти про час і дати судових засідань, на яких розглядатиметься справа про адміністративне порушення за згаданим протоколом, з метою особистого надання мною як особою, яка склала протокол, пояснень», — зазначив Олександр Новіков у супровідному листі до суду.

Вказані протоколи Голова НАЗК склав 08.02.2021. Протоколи стосуються ознак конфлікту інтересів під час прийняття рішення стосовно неконституційності е-декларування та щодо умисного незазначення в декларації ділянки, розташованої в Криму. Відповідальність за ці порушення передбачена ч. 4 ст. 172–6 (порушення вимог фінансового контролю) та ч. 2 ст. 172–7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що співробітники Управління державної охорони не пропустили Олександра Тупицького на територію КСУ. Пізніше в УДО пояснили такі дії. 

Тупицький звертався до Президента Володимира Зеленського із проханням притягнути до відповідальності винних у його недопуску до КСУ, а також до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, і попросив вплинути на ситуацію з блокуванням роботи суду. 

А ще Олександр Тупицький направив заяву Генпрокурору щодо ситуації у КСУ

Додамо, що Зеленський продовжив відсторонення Олександра Тупицького від посади голови КСУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва