Суд у смартфоні: Малюська розкрив деякі деталі

09:00, 5 марта 2021
Деякі кроки будуть зроблені вже в першому півріччі 2021 року.
Суд у смартфоні: Малюська розкрив деякі деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив деталі щодо впровадження «суду у смартфоні». Заяву він зробив в ефірі програми «Народ проти» на каналі «Україна 24».

 «На першому етапі, в одне місце, в один додаток, буде зведено електронні сервіси, які ми вже змогли запровадити до цього часу. Мова йде про повідомлення про розгляд судової справи, яке вже можна отримати онлайн. Подання судових документів онлайн - це теж можна зробити, але не в межах одного додатку. Отримання безоплатної правової допомоги онлайн через спеціальний додаток. Вже існуючий сервіс також буде об’єднаний в один загальний додаток. Отримання можливості ознайомитись з документами з виконання судового рішення, так само онлайн ми вже працюємо з цим. Це є можливим. Це буде також у межах окремого додатку.

Окрім того, протягом першого півріччя цього року, тобто до літа, чи можливо в червні максимум, ми плануємо запровадити можливість ознайомлення і отримання документів кримінального провадження, яке веде НАБУ, так само в електронному вигляді.

Ці короткострокові швидкі реформи, які будуть проведені вже в першому півріччі. Далі система буде прогресувати. «Суд у смартфоні» буде комплексною послугою, де практично весь судовий процес можна буде супроводжувати і брати в ньому участь онлайн за допомогою додатку», - сказав міністр.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що заступник голови ВРП прокоментував ідею створення суду в смартфоні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді