Відбулися засідання Великої палати КСУ та колегії суддів: що розглянули

15:39, 13 апреля 2021
Розгляд питання децентралізації буде продовжено на одному з наступних засідань Великої палати Суду.
Відбулися засідання Великої палати КСУ та колегії суддів: що розглянули
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 13 квітня, Велика палата Конституційного Суду України на пленарному засіданні продовжила розгляд справи за конституційним поданням 59 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». Її розгляд буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань. Деталі повідомляє відділ комунікацій КСУ та правового моніторингу.

На закритій частині пленарного засідання Великої палати Суду також розглядалася справа за конституційним поданням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо конституційності положень пункту 2 частини першої статті 7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». За наслідками її розгляду постановлено Ухвалу про закриття конституційного провадження у цій справі.

Крім того, Велика палата на засіданні розглядала питання щодо визначення форми конституційного провадження у справі за конституційним поданням 49 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів». Розгляд цього питання буде продовжено на одному з наступних засідань Великої палати Суду.

За результатами розгляду питання про подовження строку постановлення Другою колегією суддів Першого сенату Конституційного Суду України ухвал про відкриття або про відмову у відкритті конституційного провадження у справах за конституційними скаргами постановлено ухвали про подовження строку розгляду справ за конституційними скаргами Самотея В.С., Клопкова С.М., Мащенка А.Г.

На засіданні Конституційного Суду України також розглядалося питання про затвердження тексту щорічної інформаційної доповіді Конституційного Суду України за 2020 рік. Розгляд цього питання буде продовжено на одному із засідань Суду.

Цього ж дня, відбулося засідання Третьої колегії суддів Першого сенату Суду на якому розглядалося питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю „Фінансова компанія „Тандем-Фінанс“ щодо конституційності абзацу третього пункту 2 статті 9 Закону України „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг“. За наслідками розгляду цього питання постановлено Ухвалу колегії суддів про відмову у відкритті конституційного провадження у цій справі (остаточна).

Раніше КСУ опублікував рішення щодо пенсій чорнобильцям.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва