Спецконфіскація: державі передано майно вартістю близько 100 млн грн

18:05, 14 апреля 2021
Міністерству енергетики України передано майновий комплекс вартістю близько 100 млн грн в порту Рені.
Спецконфіскація: державі передано майно вартістю близько 100 млн грн
Джерело фото: gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За вироком Київського районного суду м. Одеси, розпорядженням Кабінету Міністрів України державі в особі Міністерства енергетики України передано майновий комплекс по наливу, схову та зливу зрідженого вуглеводородного газу у Ренійському морському торговельному порту, вартість якого становить близько 100 млн грн, - повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

У ході розслідування було встановлено, що підприємство було придбано у 2012 році членами злочинної організації під керівництвом українського бізнесмена-втікача та використовувалося для маскування злочинів щодо ухилення від сплати податків під виглядом фіктивного вивезення нафтопродуктів.

Наразі засуджено колишнього керівника та трьох співробітників газового терміналу в порту Рені, які діяли у складі злочинної організації та сприяли умисному ухиленню підконтрольних підприємств від сплати податків, організовували складання завідомо неправдивих офіційних документів.

Одеською обласною прокуратурою триває процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кількох кримінальних провадженнях стосовно інших членів цієї злочинної організації.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що перед судом постане експосадовець Міноборони за понад 15 млн грн збитків, нанесених державі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді