Понад 15 млн грн збитків: перед судом постане експосадовець Міноборони

13:40, 14 апреля 2021
Колишньому посадовцю Міністерства оборони повідомлено про підозру у заволодінні державним майном.
Понад 15 млн грн збитків: перед судом постане експосадовець Міноборони
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ДБР повідомило про підозру колишньому посадовцю Міністерства оборони України за фактом заволодіння державним майном за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, - повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Слідством було встановлено, що заступник начальника Установи «28 управління начальника робіт», виконуючи обов'язки її начальника, в грудні 2016 року, зловживаючи службовим становищем, уклав та підписав Додаткову угоду до Договору інвестування будівництва на земельній ділянці військового призначення, для сприяння підконтрольному підприємству в отриманні прибутків, шляхом заниження вартості проінвестованої житлової площі.

Достовірно знаючи, що вартість житла у будинках, розташованих у м. Києві, значно вища від вартості 1 кв. м житла, зазначеного в актах приймання-передачі житлових та вбудовано-прибудованих приміщень, посадовець Міноборони безпідставно занизив вартість квартир та передав у власність підконтрольному товариству майнові права на ці квартири та приміщення загальною площею понад 1471 кв. м. При цьому, в порушення вимог чинного на той час законодавства щодо обов’язкової передачі частини житла Міністерству оборони України, жодної квартири чи приміщення відомству передано не було.

Згідно з висновком судово-економічної експертизи державі завдано понад 15 млн грн шкоди.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що до суду скеровано справу директора лісництва на Львівщині за 24 мільйони збитків державі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді