Ножі, пістолети і балончики: українці намагалися пронести до органів Феміди тисячі заборонених предметів

18:28, 8 июня 2021
Загальна кількість заборонених предметів, з якими українці йшли до судових установ, сягнула 52 406.
Ножі, пістолети і балончики: українці намагалися пронести до органів Феміди тисячі заборонених предметів
Джерело фото: ССО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українці в травні 2021 року намагалися пронести до установ судової влади понад 9,6 тисяч заборонених предметів. Про це повідомляє пресцентр Служби судової охорони.

Зазначається, що загалом із початку року загальна кількість заборонених предметів, з якими українці йшли до судових установ, сягнула 52 406.

Так, у травні найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в органи й установи судової влади Харківської – 2 333 од. (з початку року –  12 450 од.) та Дніпропетровської областей – 2 272 од. (з початку року – 12 908 од.), міста Києва та Київської області – 1 334 од. (з початку року – 6 518 од.), Запорізької – 705 од. (з початку року – 3 273 од.) та  Одеської областей – 621 од. (з початку року – 3 290 од.).

«Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагалися пройти у травні до судових установ, становлять: ножі – 3 318 од., набої – 2 683 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 1 947 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, – 519 од», — зазначили у пресслужбі.

Також у травні судові охоронці не допустили пронесення до органів Феміди 90 од. електрошокових пристроїв, 21 од. пневматичної та газової зброї, 18 од. вогнепальної та 40 од. травматичної зброї. Були і спроби зайти в суди з металевими та дерев’яними палицями й битами (17 од.), ножицями та викрутками (962 од.) тощо. Двох відвідувачів судів затримали та передали працівникам Нацполіції з виявленими в них речовинами, зовні схожими на наркотичні.

«Найбільш законослухняними областями України в цьому рейтингу є Хмельницька, Волинська, Чернівецька, Івано-Франківська та Вінницька. Так, на Поділлі було зафіксовано 7 спроб пронесення заборонених предметів до органів та установ судової влади, на Волині – 23, Буковині – 25, Прикарпатті – 30, Вінниччині – 57 спроб», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Машівський райсуд Полтавської області перейшов під захист Служби судової охорони.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси