У ВС подякували європейським партнерам за підтримку судової влади

18:40, 11 июня 2021
Богдан Львов зазначив, що співпраця Верховного Суду з європейськими партнерами є успішною.
У ВС подякували європейським партнерам за підтримку судової влади
Джерело фото: Верховний Суд
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник голови Верховного Суду, голова Касаційного господарського суду у складі ВС Богдан Львов взяв участь у заключній конференції проекту Ради Європи «Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини», яка відбулася 11 червня, передає пресслужба ВС.

Цей проект фінансується Фондом з прав людини та впроваджується Радою Європи з 1 листопада 2019 року до 30 червня 2021 року.

Учасники заключної конференції поінформували українські органи влади, громадянське суспільство та міжнародні організації про результати імплементації проекту, обговорили деталі імплементації проекту щодо проблеми невиконання рішень національних судів, надмірної тривалості судових проваджень і доступу до правосуддя, а також обговорили результати проекту у співпраці з його партнерами та можливі подальші кроки.

Богдан Львов висловив слова подяки європейським партнерам та їхнім представникам в Україні за плідну, ефективну й конструктивну співпрацю. Він подякував за послідовну і ґрунтовну підтримку судової влади в її прагненні відповідати європейським стандартам, а також за сприяння посилення потенціалу Верховного Суду. «Ми пишаємося нашим співробітництвом», – зауважив заступник Голови ВС.

Він зазначив, що співпраця Верховного Суду з європейськими партнерами в рамках проекту була успішною, є значні результати, а компоненти проекту відповідають потребам судової влади щодо забезпечення повного, ефективного правосуддя в контексті виконання рішень ЄСПЛ. Зокрема, проводилася робота за ключовими напрямами, що стосуються проблематики невиконання судових рішень (в контексті рішень ЄСПЛ у справах «Юрій Миколайович Іванов проти України» і «Бурмич та інші проти України»), запровадження заходів з удосконалення механізмів ефективного виконання рішень європейської судової інституції у стратегічних документах держави.

Богдан Львов зауважив про активну роль європейських партнерів у робочій групі ВС з питань надмірної тривалості судових проваджень. А робота щодо одного із компонентів продовжується. Йдеться про повне та ретельне відновлення судових проваджень у світлі низки рішень ЄСПЛ щодо України.

Окрім того, за сприяння проекту Ради Європи організована серія заходів, присвячена 30-річчю від дня створення системи господарських (арбітражних) судів в Україні. Усі ці заходи сприятимуть реалізації європейських стандартів у сфері правосуддя та поліпшенню діяльності господарської юрисдикції.

Заступник голови ВС відзначив роль проекту в посиленні діалогу судової влади України з європейськими та міжнародними інституціями, а також висловив сподівання на продовження плідної співпраці в майбутньому.

Раніше ми писали, що суддя ВС Юрій Чумак розповів, яких змін потребує процесуальне законодавство.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді