Представники ДСА, ВРП та РСУ обговорили кроки збільшення видатків на зарплати працівникам апаратів судів

17:08, 14 июля 2021
Учасники наради звернули увагу на необхідності визначення єдиного підходу до нарахування захищених складових заробітної плати працівників апаратів судів.
Представники ДСА, ВРП та РСУ обговорили кроки збільшення видатків на зарплати працівникам апаратів судів
Джерело фото: hcj.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 13 липня, т.в.о. голови ДСА України Олексій Сальніков та заступник голови ДСА України Людмила Гізатуліна взяли участь у робочій нараді, ініційованій Вищою радою правосуддя. Її головною метою було визначення першочергових кроків щодо підвищення обсягу видатків на виплату заробітної плати для працівників апаратів судів, передає офіційний сайт ДСА.

Зокрема, на нараді йшлося про те, що розмір щомісячних виплат працівникам апарату суду має складатися із фіксованого посадового окладу та премій, встановлених відповідно до результатів роботи, оскільки підвищити рівень оплати праці працівників апаратів судів в умовах дефіциту фінансування судової влади за рахунок нестабільних стимулюючих виплат неможливо.

Також учасники наради звернули увагу на необхідності визначення єдиного підходу до нарахування захищених складових заробітної плати працівників апаратів судів, як було зазначено у рішенні XVIII чергового з’їзду суддів України «Щодо критичного стану забезпечення судів, зміцнення незалежності суддів та захисту їх професійних інтересів».

За результатами наради, в якій також брав участь і Голова Ради суддів України Богдан Моніч, учасники дійшли згоди про визначення шляхів врегулювання критичної ситуації щодо фінансування апаратів судів та вирішили:

  • внести на розгляд Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні, створеної у Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики, пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» для встановлення розміру посадових окладів державних службовців судів з метою подальшої законодавчої ініціативи;
  • внести пропозицію щодо визначення розрахунків заробітної плати працівникам апаратів судів з урахуванням стимулюючих виплат у розмірі не менш ніж 20 % посадового окладу;
  • передбачити розмір окладів працівників апаратів судів у Законі України «Про судоустрій і статус суддів»;
  • у разі внесення змін до Закону України «Про державну службу» в частині визначення окладів працівників апаратів судів врахувати особливості врегулювання Законом України «Про судоустрій і статус суддів» питання оплати праці вказаної категорії працівників;
  • переглянути розмір коефіцієнтів з оплати праці посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів.

Також «Судово-юридична газета» писала, що питання оплати праці працівників апаратів судів має бути вирішено законом: ВРП.

Крім того, ми повідомляли, коли суд може зменшити розмір витрат на професійну правничу допомогу: практика ВС.

Додамо, що судовій владі правники довіряють більше, ніж виконавчій та законодавчій: ВРП.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді