Суддю з Київщини тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя

16:03, 21 июля 2021
Рішення прийняла Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.
Суддю з Київщини тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 21 липня, Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Дмитра Усатова та застосувала до нього дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення, передає офіційний сайт ВРП.

Перша Дисциплінарна палата ВРП, оцінивши в сукупності встановлені під час розгляду дисциплінарної справи обставини, дійшла висновку про порушення суддею норм суддівської етики та стандартів поведінки, які забезпечують суспільну довіру до суду, що порочить звання судді та підриває авторитет правосуддя і охоплюється складом дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом 3 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Підставою для такого висновку палати слугувала поведінка судді, а саме керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду.

Згідно із частиною сьомою статті 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», на підставі рішення, ухваленого Першою Дисциплінарною палатою 21 липня 2021 року, суддю Києво-Святошинського районного суду Київської області Дмитра Усатова тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ВРП відреагувала на повідомлення судді Кузнецовського міськсуду Рівненської області про втручання у діяльність.

Додамо, що ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю районного суду Дніпропетровської області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки