Справа експосадовців АРМА: Антикорсуд повідомив нові деталі

14:44, 23 сентября 2021
ВАКС продовжив строк дії запобіжних заходів експосадовцям АРМА.
Справа експосадовців АРМА: Антикорсуд повідомив нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21-22 вересня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду розглянув клопотання прокурора САП та продовжив строк дії запобіжних заходів колишньому т.в.о. голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), його ексзаступникові та колишньому начальникові управління менеджменту активів цієї ж установи. Про це інформує пресслужба ВАКС.

Зокрема, колишньому т.в.о. АРМА суд продовжив строк дії нічного арешту ще на 2 місяці, тобто до 21 листопада 2021 року включно. Йому заборонено залишати місце свого проживання у період із 23:00 до 06:00 наступної доби, за виключенням випадків отримання медичної допомоги.

Ексзаступникові голови АРМА та колишньому начальнику управління менеджменту активів цієї установи суд також продовжив строк дії запобіжних заходів у вигляді нічних домашніх арештів ще на 2 місяці, тобто до 22 листопада та 21 листопада відповідно.

Усім підозрюваним ВАКС продовжив строк дії покладених на них обов’язків: прибувати за кожною вимогою до суду, слідчого судді, слідчого та прокурора у кримінальному провадженні; не залишати межі Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; утримуватися від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі суду; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, окрім паспорта громадянина України.

Зазначимо, колишнього т.в.о. голови АРМА, колишнього заступника голови та ексначальника управління менеджменту активів цієї установи підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

За версією слідства, колишні посадовці, а також інші фізичні особи причетні до ймовірного привласнення понад 400 тисяч доларів США, які були передані в управління АРМА.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Справи №: 991/6459/21, 991/6458/21, 991/6456/21.

Додамо про понад 2 мільйони гривень збитків: справу експосадовців Служби зовнішньої розвідки скерували до ВАКС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва