Восьмий ААС став співорганізатором ІІІ Всеукраїнських судових дебатів з адміністративного судочинства ім. Юрія Панейка

11:11, 1 октября 2021
Це просвітницький захід, спрямований на заохочення студентів-правників до вивчення адміністративного та податкового права.
Восьмий ААС став співорганізатором ІІІ Всеукраїнських судових дебатів з адміністративного судочинства ім. Юрія Панейка
Джерело фото: Восьмий ААС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

24-25 вересня у місті Львові відбулися ІІІ Всеукраїнські судові дебати з адміністративного судочинства ім. Юрія Панейка, що об’єднали студентів-правників з усієї України. Вже традиційно судді Восьмого ААС взяли участь у заході, адже активність, гострий розум і ентузіазм молодого покоління юристів неабияк запалює та вселяє віру у велике майбутнє вітчизняної юриспруденції. Про це інформує пресслужба Восьмого ААС.

Всеукраїнські судові дебати з адміністративного судочинства ім. Юрія Панейка є просвітницьким заходом, спрямованим на заохочення студентів-правників до вивчення адміністративного та податкового права, адміністративного судочинства через моделювання судових засідань за заздалегідь сформульованими фабулами. Учасники поділяються на команди із відповідними правовими позиціями, виходячи із змодельованих у фабулах фактичних обставин, та намагаються обґрунтовано аргументувати свою позицію перед колегією суддів.

Судді Восьмого ААС Михайло Пліш, Оксана Мікула, Тарас Онишкевич, Надія Ільчишин, Андрій Курилець та Оксана Гінда виступили у ролі суддів під час усних раундів, з яких складалися дебати (два відбіркових, півфінальний та фінальний). Заступник голови Восьмого ААС Віталій Затолочний взяв участь у церемонії нагородження переможців. Із 10 команд перемогу здобули три команди: І місце – команда Лексіон (Юридичний факультет ЛНУ ім. І. Франка), ІІ місце – Ferro et igni (Київський університет імені Бориса Грінченка), ІІІ місце – Lexus ad Minus (Національний університет «Києво-Могилянська академія»).

Співорганізаторами цього заходу були: юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, cтудентська організація «Європейська асоціація студентів права» («ELSA») та Восьмий апеляційний адміністративний суд.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду