Фонд оплати праці ОАСК на 2021 рік вичерпано: питання фінансування досі не вирішено

14:34, 13 октября 2021
Вже звільнились 16 працівників , які не погоджуються із співвідношенням відповідальності та рівня оплати праці на займаних посадах.
Фонд оплати праці ОАСК на 2021 рік вичерпано: питання фінансування досі не вирішено
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адмінсуд Києва повідомляє, що на сьогодні виплата заробітної плати працівникам за першу половину жовтня 2021 року стала можливою за рахунок використання коштів, передбачених на листопад-грудень цього року. Відтак, річні бюджетні асигнування на оплату праці у 2021 році вже вичерпано, а рівень фінансової винагороди залишається мінімальним.

«Така ситуація прискорює відтік кваліфікованих кадрів - вже звільнились 16 працівників (нещодавно ми повідомляли про 13), які не погоджуються із співвідношенням відповідальності та рівня оплати праці на займаних посадах. Деякі з них пропрацювали в суді 5, 7 і навіть 11 років.

Питання фінансування фонду оплати праці у судовій владі не повинно вирішуватись «перетягуванням» коштів від місяця до місяця, а працівники не повинні залишати роботу через те, що не можуть навіть сподіватись на оплату праці на рівні минулого року. Бездіяльність відповідних органів щодо вирішення цього питання та відсутність системного підходу призведуть до колапсу в одній із гілок влади – судовій, і як наслідок – позбавить громадян права на доступ до правосуддя. Окружний адміністративний суд міста Києва вкотре повідомив Державну судову адміністрацію про ситуацію, що склалась, та сподівається на якнайшвидше її врегулювання», — йдеться у повідомленні пресслужби суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Окружному адміністративному суді міста Києва відсутні кошти для виконання своїх функцій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва