ВАКС обрав запобіжний захід експрокуророві Одеської області

11:51, 19 октября 2021
Суд обрав експрокурору Одеської області запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 616 900 гривень.
ВАКС обрав запобіжний захід експрокуророві Одеської області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду відмовила детективу НАБУ у задоволенні клопотання щодо застосування запобіжного заходу колишньому прокурору Одеської області у вигляді тримання під вартою. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 616 900 гривень. Експрокурор Одеської області підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 358 КК України. Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

На вказану особу покладено процесуальні обов’язки: прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), в провадженні якого перебуває кримінальне провадження, прокурора та суду; не відлучатись із населеного пункту – міста Одеса, в якому він проживає, без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та з іншими підозрюваними у цьому ж кримінальному провадженні; утримуватися від відвідування приміщень, визначених в ухвалі слідчого судді; здати на зберігання детективу Національного антикорупційного бюро України, який здійснює досудове розслідування, свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Підозрюваний не пізніше 5 днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави зобов’язаний внести кошти на відповідний рахунок або забезпечити їх внесення заставодавцем та надати слідчому, прокурору, суду документ, що це підтверджує. Зазначені дії можуть бути здійснені не пізніше 5 днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави, якщо на момент їх здійснення не буде прийнято рішення про зміну запобіжного заходу.

Строк дії обов’язків – до 6 грудня 2021 року включно.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВАКС допитав двох колишніх суддів Голосіївського райсуду Києва.

Нагадаємо, що ВАКС виправдав колишнього міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва