ВРП відреагувала на повідомлення судді Амур-Нижньодніпровського райсуду міста Дніпропетровська

12:04, 29 октября 2021
Вища рада правосуддя вважає за необхідне звернутися до Офісу Генерального прокурора.
ВРП відреагувала на повідомлення судді Амур-Нижньодніпровського райсуду міста Дніпропетровська
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Амур-Нижньодніпровського районного суду міста Дніпропетровська Богун О.О. про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя та діяльність суду загалом.

Ухвалою суду, постановленою суддею Богун О.О., задоволено заяву про забезпечення позову шляхом заборони до набрання рішенням суду законної сили Виконавчому комітету Дніпровської міської ради та/або будь-якому іншому структурному підрозділу міськради та/або комунальним підприємствам чи закладам, що належать до сфери її управління, вчиняти будь-які дії, спрямовані на демонтаж рекламних конструкцій, розташованих відповідно до дозволів за адресами, перелік яких зазначений в ухвалі.

Як вказала суддя Богун О.О., наступного дня після постановлення цієї ухвали неподалік будівлі суду працівниками КП «Дніпроводоканал» проводилися технічні роботи, після чого у приміщенні Амур-Нижньодніпровського районного суду міста Дніпропетровська було припинено водопостачання. Представникам суду, попри численні спроби, не вдалося з’ясувати причини відсутності водопостачання у суді. На їхні неодноразові звернення до контакт-центру у місті Дніпрі управління Водозбут та аварійної служби КП «Дніпроводоканал» не було надано жодної інформації про причини та тривалість відсутності водопостачання в суді.

Суддя Богун О.О. також повідомила, що чотири невідомі особи самоправно розмістили перед входом до адміністративної будівлі суду предмет із полімерного матеріалу синього кольору, схожий на біотуалет, на стінах якого розмістили напис: «Уважаемые работники суда! На период проведения работ, связанных с отсутствием водоснабжения и канализации в здании суда, убедительно просим Вас пользоваться этим биотуалетом. Ответственная за санитарное состояние туалета – судья Богун О.О. Спасибо за понимание».

У зв’язку із вказаними подіями керівник апарату суду викликав слідчо-оперативну групу для проведення необхідних процесуальних дій.

Зазначені події та дії невідомих осіб суддя Богун О.О. пов’язує з постановленням нею ухвали про задоволення заяви про забезпечення позову та вказує про втручання в її діяльність як судді під час здійснення правосуддя.

Наведені обставини дають підстави для висновку, що події, про які йдеться у повідомленні судді Богун О.О., можуть бути пов’язані з розглядом цією суддею конкретної судової справи, а тому може мати місце вплив (тиск) на суддю та втручання у здійснення правосуддя, що створює реальну загрозу суддівській незалежності.

З огляду на те, що за фактами, зазначеними у повідомленні судді Богун О.О., розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, Вища рада правосуддя вважає за необхідне звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021041630000553.

Рада також вирішила звернутися до Державної судової адміністрації України щодо проведення перевірки обставин за фактами, вказаними в повідомленні судді, зокрема щодо отримання інформації про причини та тривалість відключення від водопостачання приміщення Амур-Нижньодніпровського районного суду міста Дніпропетровська.

Нагадаємо, що ВРП внесе Президенту подання про призначення судді до суду з Полтавщини. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва