Київський апеляційний суд надав дозвіл на затримання самопроголошеного голови анексованого Криму

16:05, 30 ноября 2021
За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану прокурором, задоволено.
Київський апеляційний суд надав дозвіл на затримання самопроголошеного голови анексованого Криму
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 листопада 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 4 жовтня 2021 року. Вказаною ухвалою відмовлено у задоволенні клопотання прокурора відділу Офісу Генерального прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваного, громадянина А., з метою приводу його для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Деталі повідомили у пресслужбі Київського апеляційного суду.

За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану прокурором, задоволено, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 4 жовтня 2021 року скасовано.

Постановлено нову ухвалу, якою клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваного, громадянина А., з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено.

У суді нагадують, що громадянин А. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 109 («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), ч. 1 ст. 255 («Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній»), ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 258 («Терористичний акт»), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 279 («Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства»), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ст. 341 («Захоплення державних або громадських будівель чи споруд») Кримінального кодексу України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду