Етичній раді направлені копії документів кандидатів на посаду члена ВРП

11:47, 1 декабря 2021
23 листопада ВРП звернулася до ДСА з проханням повідомити про початок роботи Етичної ради та надати адресу для офіційного листування з нею.
Етичній раді направлені копії документів кандидатів на посаду члена ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя вживає всіх залежних від неї заходів для виконання вимог законодавства щодо забезпечення здійснення перевірки на відповідність кандидатів на посаду члена ВРП критеріям професійної етики та доброчесності. Про це повідомляє пресслужба ВРП. 

«10 грудня 2021 року відбудеться з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, а 22–23 грудня 2021 року – XIX позачерговий з’їзд суддів України. До порядку денного цих з’їздів включено питання щодо обрання членів ВРП.

Відповідно до частини восьмої статті 9 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» секретаріат ВРП, який  здійснював прийом документів, не пізніше наступного робочого дня після завершення прийому документів надсилає їх копії до Етичної ради.

Станом на дати закінчення прийому документів у секретаріаті ВРП була відсутня інформація про початок роботи Етичної ради. Тож 23 листопада 2021 року ВРП звернулася до Державної судової адміністрації України, яка  здійснює організаційно-технічне забезпечення діяльності Етичної ради, з проханням повідомити про початок роботи та надати адресу для офіційного листування з нею.

30 листопада 2021 року ДСА України повідомила, що офіційною адресою для поштового листування з Етичною радою є:  вул. Липська, 18/5, м. Київ, 01601.

З огляду на це ВРП надіслала на вказану адресу копії документів, поданих кандидатами на посаду члена Вищої ради правосуддя для обрання з’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ і з’їздом суддів України.

ВРП окремо наголосила на необхідності дотримання вимог законодавства у сфері захисту інформації, оскільки надіслані матеріали містять інформацію з обмеженим доступом, зокрема, персональні дані кандидатів на посаду члена Вищої ради правосуддя», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада суддів обрала членів до Етичної ради. Текстова трансляція того, як проходили співбесіди, доступна тут.

Також повідомлялося, що Етична рада не повідомила ВРП, на яку адресу надсилати їй копії документів для перевірки кандидатів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області