ВРП звернулася до ОГП з приводу обставин, викладених у повідомленні Зарічного райсуду Сум

12:20, 22 декабря 2021
Наразі перевірку обставин здійснюють правоохоронні органи, розпочато кримінальне провадження.
ВРП звернулася до ОГП з приводу обставин, викладених у повідомленні Зарічного райсуду Сум
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На переконання судді Зарічного районного суду міста Сум Ганни Шелєхової позивач безпідставно звинуватив її в упередженості під час розгляду справи про позбавлення батьківських прав, передає офіційний сайт ВРП.

Зокрема, подаючи заяву про відвід судді, позивач надав роздруківку розмови нібито Г.Шелєхової з першим заступником Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України щодо закриття провадження у справі про оспорювання батьківства.  Позивач стверджував, що таким чином суддя у позапроцесуальний спосіб спілкувалася із зазначеною особою з приводу можливості винесення рішення на користь однієї із сторін. 

Факт знайомства та спілкування із вказаним представником МВС України Г. Шелєхова заперечила та зазначила, що текст роздруківки підроблений.

Суддя вважає, що вказані дії позивача є втручанням у здійснення правосуддя з метою усунення її від розгляду справи та такими, що наносять шкоду її репутації як судді і судовій владі загалом.

Наразі перевірку вказаних обставин здійснюють правоохоронні органи, розпочато кримінальне провадження.

Слід зазначити, що факт виявлення підробленого документа може дискредитувати суддю Зарічного районного суду міста Сум Г.Шелєхову та підірвати довіру до суду, а тому наявні підстави для вжиття заходів з метою забезпечення авторитету правосуддя, визначених статтею 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

З огляду на вказане, Вища рада правосуддя звернулася до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України за фактами, викладеними в повідомленні судді Зарічного районного суду міста Сум Ганни Шелєхової.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП відреагувала на повідомлення судді Харківського окружного адмінсуду про втручання у її професійну діяльність.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді